La PERIFÈRICA visita Can Grau

El passat diumenge 21 de maig vam acompanyar l’estrena de Can Grau, projecte cultural ubicat a Les Masies de Roda (Osona) amb un ventall molt ampli i engrescador de possibilitats. Va ser un gust ser-hi i un plaer aportar-hi el nostre granet de sorra des dels fonaments de l’economia cooperativa. Can Grau vol ser un espai polivalent (sala i casa de residència) que serveixi de nexe entre propostes artístiques diverses. La idea és posar a disposició de la creació un indret únic, gegantí i amb moltíssimes possibilitats com és aquesta antiga fàbrica de filats, que compta amb àmplies zones interiors i exteriors que mica en mica s’estan condicionant.

Durant el matí ens vam reunir amb altres Cercles de Cultura i cooperatives precisament per treballar en les potencialitats de Can Grau -encara en creixement- i compartir impressions sobre cap a on hauria d’avançar el projecte i quins són els riscos i les oportunitats, treballant a partir d’idees i objectius i mirant de traslladar-ho a idees concretes. La visita per les instal·lacions de la que vam gaudir a posteriori va servir per refermar tot el que havíem estat parlant i per quedar encara més impactats per la grandària i bon estat de conservació de la fàbrica.

Ja a la tarda ens vam relaxar per gaudir del Festival d’Arts Aèries, amb espectacles a diversos metres sobre terra acompanyats de concerts i un ambient festiu. Veure Can Grau atapeït de gent i poder gaudir-ne en primera persona fa que tot cobri encara més sentit.

Hi tornarem!

Galeria d’imatges