Acte de presentació oficial: LA PERIFÈRICA

El cercle de cultura del Barcelonès Nord, la Perifèrica, ha engegat motors aquest dissabte 9 d’abril en un acte al Teatre Zorrilla que ha presentat les línies generals del projecte i on hem pogut escoltar i debatre amb veus molt interessants del món de la política i el cooperativisme.

La Perifèrica ha estat presentada als assistents a través de l’Anna Abellán i l’Aitor Blanc, i es defineix com una iniciativa pública d’impuls a l’activitat econòmica cooperativa dins les indústries culturals. El seu territori d’incidència és el Barcelonès Nord (Sant Adrià, Santa Coloma i Badalona) i la seva voluntat és la de promoure i dinamitzar l’activitat cultural dins els marges del cooperativisme, apostant així per un model econòmic més social i solidari.

En primer lloc, han participat els representants institucionals: Àlex Montornès (Primer tinent a alcalde de Badalona), Filo Cañete (alcaldessa de Sant Adrià del Besós), Blanca Padrós (2a tinenta d’alcaldessa Ajuntament Santa Coloma) i Josep Vidal (director general d’Economia Social i Solidària de la Generalitat). Destaquem aquí la intervenció d’Alex Montornès, que ha volgut remarcar la la utilitat del projecte com a via per trencar costures entre els tres municipis del Barcelonès Nord i ha valorat molt positivament la participació d’El Círcol com a soci clau en el coneixement del panorama cultural de la zona.

L’Albert Lloreta ha sigut l’encarregat de dinamitzar la xerrada final entre projectes cooperatius culturals on han participat La Tresca i la Verdesca, el Timbal, Avalot Teatre i Pol·len edicions. Amb diferents graus d’experiència i activitats professionals diverses, cadascuna ha aportat la seva vivència personal amb relació al model cooperatiu i la seva visió sobre els reptes i oportunitats a les quals haurà de fer front en un futur.

El matí ha acabat amb un pica-pica i visita guiada pel Teatre Zorrilla, on, aleshores sí, hem pogut intercanviar opinions de forma directa i més distesa i, entre totes, hem començat a dibuixar quin és el camí que ha de seguir La Perifèrica per poder tenir una incidència clau en què un bon número de noves cooperatives culturals treguin el cap aquests pròxims tres anys. Tothom atent que això acaba de començar!

Vídeos de l’acte

Aquí podeu recuperar el tall que ens van fer per al telenotícies BDN Comunicació.

Galeria d’imatges